بهترین روش های از بین بردن جای زخم چیست؟ زخم ها چه در اثر آسیب، آکنه، جراحی یا بیماری ایجاد شوند، ممکن است گاها جای آن ها برای همیشه روی پوست بمانند. خوشبختانه، بیشتر جای زخم ها با گذشت زمان محو می شوند، حتی اگر هرگز به طور کامل از بین نروند. با این حال، برخی از اسکارها سرسخت تر هستند، و در حالی که باعث درد یا مشکلات سلامتی نمیشوند، بسته به مکانشان (یعنی صورت فرد) می توانند استرس عاطفی قابل توجهی داشته باشند. اگر عزت نفس شما به لطف زخم هایتان ضربه خورده است، احتمالاً به دنبال راه هایی برای از بین رفتن آنها هستید. بیایید به چند نکته و ترفند برای به حداقل رساندن ظاهر زخم بپردازیم.
پس از آسیب، هر چه زودتر اقدام کنید
همیشه نمی توان تشخیص داد که آیا جراحت پس از بهبودی به جای زخم منجر می شود یا خیر. گفته میشود، هرچه زودتر اقدام کنید و زخم را درمان کنید، کمتر احتمال دارد که زخمهای شدید را تجربه کنید. متخصصان پوست توصیه می کنند که زخم اخیر را تمیز و هیدراته نگه دارید و از آن در برابر نور مستقیم خورشید محافظت کنید، به روند بهبود طبیعی بدن کمک می کند و در نتیجه بافت اسکار را به حداقل می رساند.
در مقابل نور خورشید محتاط باشید
برخی افراد استنباط می کنند که گرفتن آفتاب و برنزه شدن به محو شدن اسکارهای آنها کمک می کند. برعکس، قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید در واقع می تواند باعث تغییر رنگ بیشتر در اسکارها شود. به این دلایل، محافظت از جای زخم در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید بسیار مهم است. بهترین راهها برای انجام این کار عبارتند از دور ماندن از نور خورشید برای مدت طولانی، استفاده از کرم ضد آفتاب با SPF 30+ روی پوست (بهویژه جای زخمهایتان) و پوشیدن لباسهای محافظ است.
شما همچنین می توانید از 5 درمان غیر جراحی برای داشتن پوستی جوان تر استفاده کنید.
از درمان های موضعی استفاده کنید
در حالی که جای زخم های موجود را نمی توان با چوب جادویی از بین برد، میتوانید با استفاده منظم از کرمها، لوسیونها و ژلهای موضعی خاصی روی آنها، روند محو شدن را تسریع کنید. برخی از ترکیبات رایج در این درمان های اسکار عبارتند از آلوئه ورا، ویتامین E، عسل و سایر مواد آبرسان. در کلینیک پوست پتوس بیوتی می توانید از پکیج ویژه پتوس و یا محصولات مناسب با پوست خود استفاده کنید.
درماتولوژی زیبایی را در نظر بگیرید
اگر حتی پس از دوری از آفتاب و استفاده از درمانهای موضعی، در تلاش برای به حداقل رساندن جای زخمهای خود هستید، از یک کلینیک پوست مشاوره بگیرید. پزشک میتواند در مورد درمان هایی که تولید کلاژن را تقویت می کنند، تغییر رنگ را کاهش می دهد، بافت ناهموار پوست را برطرف می کند و … به شما کمک کند.
آنها ممکن است لایه برداری شیمیایی را توصیه کنند که سلول های مرده و قدیمی پوست را از بین می برد و سلول های جدیدتر پوست را تشویق می کند که جای آنها را بگیرند. درماپلنینگ، یک روش لایه برداری دستی که می تواند بافت پوست را بهبود بخشد و اسکار آکنه را کاهش دهد.
لایه برداری با لیزر، که نواحی خاصی از پوست را هدف قرار می دهد و فرآیندهای بهبودی پوست را سرعت می بخشد، از دیگر روش های موثر برای از بین بردن جای زخم است.
در حالی که هیچ یک از این روشها به طور کامل بافت اسکار را از بین نمیبرند، اما میتوانند تا حد زیادی ظاهر اسکار را به حداقل برسانند و در عین حال از راههای دیگر به ظاهر پوست شما نیز کمک کنند.
همچنین اگر به دنبال بهترین و موثرترین راه های مراقبت از پوست صورت هستید می توانید به لینک مربوطه مراجعه کنید.
به حداقل رساندن ظاهر اسکار
هنگام استفاده از داروهای طبیعی و یا شیمیایی برای از بین بردن جای زخم، مهم است که به یاد داشته باشید که تضمینی برای پاک کردن کامل جای زخم وجود ندارد. درمان های طبیعی ذکر شده برای برخی کارآمد است، اما برای مشاهده بهبود باید این اقدامات را به طور مرتب تکرار کنید.
قرار گرفتن بیش از حد در معرض مواد شیمیایی گاهی اوقات می تواند پوست شما را خشک کرده و باعث تحریک آن شود، بنابراین قبل از امتحان هر کدام از روش ها با کلینیک پوست مشورت کنید.